AKSARAY / MERKEZ - Çekiçler Ortaokulu

May

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu projesi öncülüğünde geleneksel oyunlarımızdan seçmelerle devam ediyoruz. Bu hafta 7/A sınıfı ile "İp Oyunu" nu oynadık. Kazanan Öğrencimiz Elanur KOCA'yı tebrik ederiz.

Nis

Çocukların bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da okulumuzda coşkuyla kutlandı. Şiirler, korolar, skeçler, danslar ve yarışmalarla öğrencilerimiz doyasıya eğlendi.

Nis

YÜZ YÜZE 100 ÇOCUK OYUNU PROJESİ kapsamında 8A sınıfı "Kaleli Yakan Top" oyununu oynadı. Kazanan Öğrencilerimiz Lokman Efe ÇEKİÇ,Meral KOÇAK,Tuğba ÇELEBİ,Sedanur ÇALIŞKAN, Hüseyin KOYUNCU 'yu tebrik ederiz.

Nis

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir program gerçekleştirildi.

Mrt

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu projesi kapsamında bugün 6/A sınıfı ile " DUR, AL, VUR " oyununu oynadık. Çocukların dikkat, konsantrasyon, strateji geliştirme, el-göz koordinasyonu ve gelişimlerini desteklemede büyük katkıları olan bu projenin uygulanmasında emeği geçen okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Tuğçe ELMA'ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Öğrenci ve öğretmenlerimizin düzenlediği programda şiirler ve kompozisyonlar okundu. İstiklal Marşı'mızı güzel okuma yarışmamızda birinci,ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize ödülleri verildi. Ayrıca İstiklal Marşı'mızın on kıtasını ezbere okuyabilen öğrencilerimize belgeler verildi.

Mrt

Tüm kademelerden öğrencilerden oluşan oyuncularla gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvamızda kıyasıya bir yarış gerçekleşti.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen deprem tatbikatı ile öğrencilerimiz çök-kapan-tutun hareketlerini ve olası deprem sırasında binanın nasıl boşaltılacağını öğrendiler.

Mrt

Değerleri gelecek nesillere aktararak kültürü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel oyunlarımızdan "BEŞTAŞ" oyununu oynadık. Kazanan 7/A sınıfından Azra ERGİN oldu. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Şbt

Bu ayki etkinliğimiz "Deyimleri Resmetme"

"Dilimizde sıkça kullandığımız deyimler resim olsaydı  nasıl olurdu?" düşüncesi ile bazı deyimleri resimleştirdik.

Şbt

“Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” projesi kapsamında geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında tekrar canlandırılması ile çocukların fiziksel, sosyal ve duygusal yönlerini geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz. Bu hafta 6/A sınıf öğrencileri ile "Seksek" oyununu oynadık. Oyunu kazanan öğrencimiz Gülseren Ergin'i tebrik ederiz.

Ock

Bugün okulumuzda Karagöz ve Hacivat'ı ağırladık. Bu güzel gösteriyi öğrencilerle buluşturdukları için Aksaray Belediye Başkanımız Sn. Dr. Evren DİNÇER başta olmak üzere Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi çalışanlarına öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Ock

Yaşlandığımız için vazgeçmeyiz oyun oynamaktan.Oyun oynamaktan vazgeçtiğimiz için yaşlanırız.(Bernand Show)

Çocuklar bu oyunları çok sevdi.  Bu haftaki oyunumuz "Köşe Kapmaca"

Ock

AGED Projesi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerine yönelik okulumuzda bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ock

Geleneksel oyunlarımızı küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesi ve yaşamlarına dâhil edebilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında okulumuzda "Yılan" adlı oyunu oynadık. Oyun için okulumuz bahçesine yılan şeklinde kıvrımlı bir yol çizdik. 7/A sınıf öğrencileri ile oynanan oyunu Azra ERGİN adlı öğrencimiz kazandı. Tebrik ederiz.